субота, 06 лютого 2010 17:04

Російський сценарій був би кращим варіантом для України - політолог

Російський сценарій був би кращим варіантом для України - політолог

Передвиборна кампанія в Україні проходить брудно, але з погляду плюралізму країна знаходиться у виграшній ситуації, упевнений відомий німецький політолог Олександр Рар.

"Виборча кампанія балансує на межі правил гри. Є спроби з однією й іншої сторони (зі сторін кандидатів в президенти України Юлії Тимошенко і Віктора Януковича - ред.) впливати на законодавство, є спроби сильного тиску на суддів, які розбиратимуться після того, як будуть оголошені результати виборів. Вибори проходять через дуже брудну фазу, але з погляду плюралізму Україна виграє, оскільки дійсно невідомо, хто переможе на виборах. Зараз шанси рівні 50х50%", - сказав Рар в суботу.

За його словами, "всім добре відомо, що обидва кандидати використовують адміністративний ресурс".

Експерт також звернув увагу на наявність розколу в країні, оскільки "на сході абсолютно не хочуть "помаранчевих", а на заході - "біло-блакитних".

Він також не унеможливив в теорії, коли в країні може бути два президенти.

"Це найнебезпечніший сценарій, але я б не став драматизувати ситуацію. Для України найкращим був би варіант, як в Росії, тобто тандем, коли президент і прем"єр разом царюватимуть", - сказав Рар.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Російський сценарій був би кращим варіантом для України - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі