середа, 28 квітня 2021 21:19

Російські маріонетки завадили домовитися про перемир'я на Донбасі

  ТКГ не вдалося домовитися про перемир'я на Донбасі. Фото: glavcom.ua
ТКГ не вдалося домовитися про перемир'я на Донбасі. Фото: glavcom.ua

Тристороння контактна група не змогла домовитися про повернення перемир'я на Донбасі.

Україна та Росія змогли дійти компромісу, але ухвалити рішення завадили "російські маріонетки". Про це заявив представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував можливість переговорів із ватажками ЛДНР

За його словами, сьогодні до переговорів ТКГ приєдналися представник Кремля Дмитро Козак і керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Не домовилися, на жаль, ні про що. Хоча п'ять годин працювали. Погодили навіть компромісний текст, але представник ДНР Ніканорова фактично заблокувала цей процес.

В результаті - дотримання режиму тиші, яке мало початися з 12-тої години завтрашнього дня, не почнеться. Маріонетки Москви заблокували це рішення", - заявив Гармаш.

На тлі ескалації на сході та нарощування російських військ біля українських кордонів Зеленський заявив, що готовий зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу". Путін відповів, що з питання Донбасу Україні потрібно домовлятися з ватажками так званих ЛНР і ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Російські маріонетки завадили домовитися про перемир'я на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі