четвер, 01 березня 2018 17:21

Російські банки далі будуть під санкціями

Російські банки далі будуть під санкціями
Рада національної безпеки і оборони продовжить санкції, запроваджені раніше проти російських банків в Україні. Фото: EPA/UPG

Рада національної безпеки і оборони продовжить санкції, запроваджені раніше проти російських банків в Україні.

Про це повідомив президент Петро Порошенко, пише "Інтерфакс-Україна"

"Сьогодні за пропозицією Національного банку я виніс на порядок денний питання про продовження санкцій проти російських банків, і я не бачу ніяких проблем, тому що наш підхід виявився правильним і ефективним. Не зачіпає інтереси вкладників, клієнтів, але політика держави є абсолютно правильною", - заявив Порошенко на засіданні РНБО.

Нацбанк розробив механізм, яким заборонили будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ним осіб, в тому числі материнських структур, додав президент.

"Ці обмеження стосувалися надання міжбанківських кредитів, придбання цінних паперів. Розміщення коштів на рахунках, виплати дивідендів, розподіл прибутку і капіталу", - сказав Порошенко.

Іноземні партнери також ввели санкції проти банків з державним російським капіталом.

Вихід російських банків з України - це справа часу, заявив глава держави.

"Зараз ці банки згортають свій бізнес в Україні", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати попросили світ не визнавати вибори Путіна

Торік у березні президент Петро Порошенко ввів санкції проти п'яти російських банків.

Тоді санкції на один рік вводились до "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" в частині запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Зараз ви читаєте новину «Російські банки далі будуть під санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі