субота, 29 жовтня 2022 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Роль Туреччини у війні: пояснили, чому Анкара не розриває відносин із РФ

Роль Туреччини у війні: пояснили, чому Анкара не розриває відносин із РФ
Президент Туреччини Реджеп Ердоган узяв на себе посередницьку роль у війні. Фото: eastnews.ua

Україна та Туреччина ведуть дуже відверту розмову від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Туреччина – це друг і партнер України, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає ТСН.

"Щоб зрозуміти поточну політику Туреччини, треба знати її історію. Якщо точніше, історію Османської імперії. Із Туреччиною все зрозуміло. У військово-технічному плані у нас все супер із ними. В економічному плані вони намагаються зробити все супер за рахунок проблем Росії. Країна шукає будь-яких можливостей, щоб підкріпити свою економіку. А тут росіяни, які біжать із мільярдами грошей, яхтами, віллами, схемами торгівлі, пропонуючи дуже спокусливі речі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС назвали справжню причину кремлівського фейку про "брудну бомбу"

Кулеба також розкрив роль Туреччини у посередництві між Україною та РФ. Президент Туреччини Реджеп Ердоган з самого початку взяв на себе обов'язки посередника у війні.

"Ну і другий момент – це безумовно статус президента Туреччини, як комунікатора з російським диктатором Володимиром Путіним. Треба віддати йому належне: і зернова угода, і звільнення наших полонених відбулися за його безпосередньої участі. Тому схема працює. Ми з турками маємо дуже відверту розмову. Тобто, коли нам здається, що щось зайшло надто далеко, ми не соромимося й говоримо про це. Але загалом Туреччина – друг і партнер", – наголосив глава МЗС.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган найближчими днями має намір вкотре зателефонувати лідерам України та Росії – Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну, щоб обговорити тему переговорного процесу.

Ердоган сказав журналістам, що Туреччина не втрачає надії на діалог між лідерами РФ та України. Він переконаний: сторони, яка програла від миру, не буде.

Зараз ви читаєте новину «Роль Туреччини у війні: пояснили, чому Анкара не розриває відносин із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі