пʼятниця, 12 жовтня 2012 19:44

Спецтема: Боротьба за "мову"

Робоча група схвалила зміни до "мовного" закону

Робоча група схвалила зміни до "мовного" закону
Робоча група на чолі з Богатирьовою також затвердила проект концепції Державної національно-культурної програми всебічного розвитку і функціонування української мови. Фото: vidomosti-ua.com

Робоча група з питань мовного законодавства на засіданні в п'ятницю схвалила законопроект про зміни до закону України "Про засади державної мовної політики", незабаром цей документ передадуть до Міністерства юстиції.

Про це повідомила віце-прем'єр із гуманітарних питань - міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

"Робоча група більшістю голосів схвалила проект закону про зміни до закону України "Про засади державної мовної політики". Цей документ передадуть до Міністерства юстиції України з перспективою подальшої подачі у Верховну Раду України", - сказала Богатирьова після засідання, повідомляє прес-служба віце -прем'єра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судити за "мовний" закон треба тих, хто за нього голосував - депутат

Крім того, за словами віце-прем'єра, робоча група затвердила проект концепції Державної національно-культурної програми всебічного розвитку і функціонування української мови. Найближчим часом, зазначила Богатирьова, цей документ передадуть на узгодження в Мінюст, а потім винесуть на засідання Кабінету міністрів для затвердження.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла ініційований Партією регіонів законопроект "Про засади державної мовної політики" 3 липня. 8 серпня президент України Віктор Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні. Групу з доопрацювання "мовного закону" очолила Богатирьова. До складу групи увійшли 42 учасники, які розділилися на дві підгрупи - під керівництвом екс-президента Леоніда Кравчука та ректора Київського національного університету ім. Шевченка Леоніда Губерського.

Зараз ви читаєте новину «Робоча група схвалила зміни до "мовного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі