субота, 21 січня 2023 22:36

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ планує ще раз масштабно напасти навесні. Україна готується – Резніков

РФ планує ще раз масштабно напасти навесні. Україна готується – Резніков
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про новий можливий напад РФ. Фото: Укрінформ

Росія планує масштабний наступ на весну цього року.

Україна і партнери знають про це і активно готуються, заявив міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю "Голосу Америки".

Він запевнив, що Україна з партнерами на одній стороні у сприйнятті всіх ризиків.

"Ми давно про це кажемо, і наша розвідка, і аналітики, і Генеральний штаб, тому ми звісно до цього готуємось", – розповів Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Існують три сценарії закінчення війни. Нас влаштує лише один

Українські військові у США вже почали навчатися управлінню системами ППО Patriot. Бійці мають завершити це навчання "радикально скоріше" у порівнянні зі стандартними термінами, розповів міністр.

"Нам головне, щоб Patriot надали на полігони, де будуть готуватися наші підрозділи, і вони будуть готові до стримання можливого повторення навали", – додав Резніков.

MIM-104 "Patriot" – зенітно-ракетна система (ЗРК), основна у своєму роді, що використовується армією Сполучених Штатів і кількома союзними державами.

Patriot використовує передові ракети-перехоплювачі з повітря та високоефективні радіолокаційні системи.

Росія може готуватись до нового наступу. Цього тижня Інститут вивчення війни попередив, що РФ "готується провести рішучу операцію у найближчі шість місяців". Можливо, у спробі захопити Луганську область.

Путін може збільшити чисельність своєї армії до 1,5 млн. осіб, порівняно з нинішніми 1,35 млн. Працює над відродженням здатності Москви виробляти зброю і закликає кожного диктатора в світі до співпраці щодо зброї.

Втрати росіян не мають для нього великого значення. Він вважає, що в міру того, як війна затягуватиметься, він зможе пережити підтримку Києва Заходом і, як і раніше, залишити під своїм контролем більшу частину України.

Зараз ви читаєте новину «РФ планує ще раз масштабно напасти навесні. Україна готується – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі