субота, 10 вересня 2022 15:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков зробив заяву про переговори з РФ

Резніков зробив заяву про переговори з РФ
Резніков зробив заяву про переговори з РФ. Фото: РБК-Україна

Двері для дипломатії і переговорів із країною-агресоркою Росією на Заході не закриті навіть після воєнних злочинів російської армії в Україні.

Деякі країни Європи хочуть і далі торгувати з агресором, маючи залежність від газу з РФ. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів, скільки ракет втратила Росія

"Вести з росіянами відкриті переговори поки що "не модно", але з часом на Заході будуть прихильники підходу, який дозволить "зберегти обличчя Кремля", – каже Резніков.

Втім, міністр переконаний, що при будь-якому акті капітуляції, який Україна свого часу прийме від Росії, військових злочинців і політиків, які віддають злочини накази, чекає трибунал і майбутній "Нюрнберг", навіть якщо судитимуть заочно або посмертно.

Резніков запевнив, що якщо Україна і говоритиме про модель завершення цієї війни з нашою перемогою, то тільки із серйозними партнерами і серйозним розумінням архітектури безпеки для України в подальшому.

"Ми не віримо росіянам, і не будемо їм вірити, хто б не очолював Кремль завтра. Тому єдина річ, яка може збалансувати цю зневіру (а це на покоління, наші з вами правнуки пам'ятатимуть, хто такі росіяни, і не будуть їм вірити) – це архітектура безпеки, гарантована серйозними партнерами: Велика Британія, США, країни Євросоюзу, Туреччина", – зазначив міністр.

Він пояснив, що це буде така система безпеки архітектури, в яку всі повірять, на відміну від Будапештського меморандуму.

У Росії знову заговорили про мирні переговори з Україною. Але тепер там обережніше говорять, що переговори мають бути лише на умовах РФ. Кажуть натомість про те, щоб "інтереси Росії не постраждали".

Зокрема, у коментарі російським пропагандистським ЗМІ речник президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що війна в Україні закінчиться за столом переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Резніков зробив заяву про переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі