неділя, 10 грудня 2023 23:18

Реєстр декларацій знову відкритий

Реєстр декларацій знову відкритий
Поновили роботу Державного реєстру декларацій. Фото: Укрінформ

Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій.

Якщо у реєстрі не вдалося знайти певної особи, то щодо неї надійшло подання про вилучення з публічного доступу, інформує НАЗК в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лише 53 депутати добровільно подали декларації" - коли українці зможуть побачити статки посадовців

Вилучення документів з публічної частини Реєстру декларацій можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні. Певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі, йдеться в публікації.

"10 грудня 2023 року НАЗК виконало вимоги прийнятого Верховною радою України закону № 3384-ІХ та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування із врахуванням заходів безпеки", - йдеться в повідомленні.

Електронне декларування для чиновників скасували після початку повномасштабної агресії Росії. Наразі норму вирішили повернути.

Верховна Рада схвалила закон про е-декларування з урахуванням негайного відкриття декларацій, а президент України Володимир Зеленський його підписав.

Зараз ви читаєте новину «Реєстр декларацій знову відкритий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі