середа, 25 вересня 2013 09:22

"Регіоналка" розповіла в чому США відстають від України

"Регіоналка" розповіла в чому США відстають від України
Фото: igry.tsn.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Юрій Стець переконаний, що зареєстрований законопроект, що обмежує доступ до публічної інформації не буде проголосований парламентарями.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Цей законопроект не має жодного шансу пройти Комітет ВР з питань свободи слова та інформації. Ми будемо великими лобістами того, щоби він не потрапив до залу, або не був проголосований в залі", - розповів нардеп.

Він також наголосив, що політики зроблять все, аби "подібні законопроекти все ж таки розробляли люди, які розуміють, про що йдеться. А дурниці не потрапляли до залу і не паплюжили честь народного депутата".

Водночас, "регіоналка" Олена Бондаренко наголосила, що Україна йде попереду баатьох країн в питанні законодавства щодо інформації: "Чи знаєте ви, скільки часу США імплементували свій закон про доступ до публічної інформації — 8 років. Більше того, якщо порівнювати законодавство інших країн, які раніше почали цей процес, то вони відстають від нас. Наприклад, в США немає такого поняття як відповідь на запит електронною поштою. Лише письмово, лише із зворотньою адресою. В Україні все надзвичайно швидше відбувається".

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, що обмежує доступ до публічної інформації. Автори пропонують визнати конфіденційними будь-які дані про фізосіб. Документ забороняє громадянам особисто робити копії державних документів, дозволяє чиновникам не відповідати на інформаційний запит, якщо в ньому немає зворотного поштової адреси, і зобов'язує громадян оплачувати надання інформації, якщо відповідь займає більше десяти сторінок.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналка" розповіла в чому США відстають від України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі