пʼятниця, 11 січня 2013 16:59

"Регіонали" скуповуватимуть стільки голосів, скільки їм буде потрібно для того чи іншого голосування - експерт

"Регіонали" скуповуватимуть стільки голосів, скільки їм буде потрібно для того чи іншого голосування - експерт
Олександр Палій вважає, що в новій Раді "ганьби" вже менше. Фото: telegraf.com.ua

"Регіонали" будуть скуповувати голоси рівно стільки, скільки їм буде потрібно для того чи іншого голосування.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

Говорячи про те, як у Верховній Раді приймалося рішення щодо призначення нового голови Національного банку України, він підкреслив: "Парламент на сьогоднішній день балансує на межі підконтрольності владі. Але тим не менше, якась більшість таки є".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бій цьому явищу дано. Та ми будемо і надалі стежити та ганьбити їх" - Яворівський про "кнопкодавів"

Експерт додав: "Свого часу Кенеді жартома сказав, що "я заплачу за перемогу на виборах рівно стільки, скільки мені потрібно і жодного голосу більше купляти не буду". Тому зараз, можливо, Партія регіонів накупила голосів рівно стільки, скільки їм вистачало для цього, нехай і дуже непевного, голосування. А в разі, якщо їм буде потрібно, вони задіють й інші ресурси. Тобто, вони ощадливі і витрачають рівно стільки грошей, скільки їм потрібно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція знову наступає на ті ж граблі — Зубанов про невизнання призначення Соркіна

У подальшому, на думку Палія, все залежатиме від характеру голосування та поставлених питань.

"У питанні призначення голови Нацбанку була явна вказівка Януковича проштовхнути його, і люди пішли і на ризик "кнопкодавства" і на те, щоби публічно виставити себе в дуже негарному світлі. Але коли буде зачіпатися якісь персональні інтереси, чи то щодо питань бюджету, чи якісь інші питання, то я думаю, що цей парламент все рівно не голосуватиме так одностайно, як попередній. Тому що минула Рада — це була повна ганьба. А тут ми бачимо, що все ж таки ганьби поменшало", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Голосуванням за Соркіна влада сама заклала під нього міну сповільненої дії"- політолог

Він також зауважив, що з деяких питань опозиції все ж варто буде домовлятися із більшістю, особливо коли це стосуватиметься інтересів країни.

"Треба враховувати не тільки політичні інтереси, а й інтереси країни. Бо зараз більш важлива не "поза", а саме результат. І результат зокрема для всієї країни. Треба розуміти, що якщо влада випадково щось зробить правильне, то її треба в цьому підтримувати", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" скуповуватимуть стільки голосів, скільки їм буде потрібно для того чи іншого голосування - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі