пʼятниця, 25 травня 2012 16:06

"Регіонали" діють по "беспрєдєлу" і з ними можливо розмовляти тільки через ляпаси" - Корчинський

"Регіонали" діють по "беспрєдєлу" і з ними можливо розмовляти тільки через ляпаси" - Корчинський
Дмитро Корчинський: треба продовжувати тиск, щоб закон про мови не був прийнятий. Фото: obozrevatel.com

В Україні російська мова має реальні перваги, і якщо її права закріпити ще законодавчо, то це стане приводом для війни.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція влаштувала шоу для електорату - експерт про бійку у Раді

"Розрахунок "регіоналів" дуже простий. Ними дуже незадоволений їхній базовий електорат. І зробити щось суттєве, матеріальне, соціальне для нього вони не можуть. При цьому "Регіони" довго переконували людей в тому, що треба захищати російську мову. Вони вирішили прийняти закон через те, що це йде в їхньому електоральному тренді- віддавати Кремлю всю українську гуманітарку. Вони дивляться, що є ще речі, якими можна жертвувати. Добре те, що дуже адекватно повела себе опозиція, бо розуміють, що всі розмови із "регіоналами" зайві. Сподівання може бути лише на відчайдушність та мордобій. Бо "регіонали" діють по "беспрєдєлу" і з ними можливо розмовляти тільки через ляпаси", - зазначив Корчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про мови написали заради бійки і щоб потріпати нерви - Мирослав Попович

На його думку, щоб закон "Про засади державної мовної політики" не був прийнятий, громадський тиск повинен продовжуватися.

"Зараз виглядає, що закон цей все-таки прийнятий не буде, бо фракція Литвина вже відмовилася голосувати. Тобто у "регіоналів" є тільки фракція "Регіонів" і комуністи. Всі інші ніби голосувати не будуть. Але остаточно сказати, що він не буде прийнятий, можна тільки в тому випадку, якщо буде продовжуватися громадський тиск. Це люди під Радою, це всі форми громадського тиску і саботажу як, наприклад, ліквідація російськомовних вивісок, реклами, бойкот товарів та послуг, для реклами яких використовується російська мова", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гратися" з мовою легше, ніж боротися з режимом

В Україні російська мова і так  має реальні переваги, вважає Корчинський.

"Якщо закріпити її ще формально, то вже буде привід для війни. Скажімо, українська націоналістична публіка здатна воювати заради таких тем, а публіка проросійська воювати не здатна. От у чому вся проблема для "регіоналів", - зауважив Корчинський.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" діють по "беспрєдєлу" і з ними можливо розмовляти тільки через ляпаси" - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі