середа, 23 травня 2012 20:22

"Регіонал": президенту шкода, що опозиція його проігнорувала

"Регіонал": президенту шкода, що опозиція його проігнорувала
Юрій Мірошниченко каже, що опозицію не ігнорують. Фото: liga.net

У опозиції були всі шанси досягнути згоди з владою під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

Про це в ефірі 5 каналу заявив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

Однак, опозиція чомусь цим шансом не скористалась, в той час як на зустрічі мала змогу обговорити проблемні для країни питання не тільки з президентом і лідерами фракцій більшості, а ще й з прем'єром Миколою Азаровим та секретарем РНБО Андрієм Клюєвим.

"Я не можу сказати що опозицію не чують. Хочу підкреслити, що президент  запрошував і  лідерів опозиційних фракцій. Йому дуже прикро, що опозиція не взяла участь у спілкуванні з ним та прем'єром. У опозиції були всі можливості висловити, обґрунтувати свою позицію і досягти компромісу", - каже він.

Водночас, "регіонал" впевнений, що у парламенті  можливо досягнути згоди між провладною більшістю та опозицію.

Про це він сказав, відповідаючи на питання, чому сьогодні представники опозиційних партій пішли з сесійної зали в знак протесту проти ігнорування їх законопроектів, зокрема про лікування Юлії Тимошенко за кордоном та декриміналізацію її статей.

"Діалог повинен будуватися не з точки зору, хто до якої партії належить, а з точки зору питань, що хвилюють країну і пропозицій як їх можна розв'язати.  Головне, що президент дає майданчик і запрошує всіх. Опозиція зробила помилку, що вимагала включити цей законопроект про лікування до порядку денного не провівши слухань.  Як злочинці можуть лікуватись за кордоном замість того щоб сидіти в в'язниці?" - дивується Мірошниченко.

Крім того, "регіонал" вважає, що опозиція намагається підлаштувати законодавство під одну людину: "Чому діалог не клеїться в Раді, бо опозиція говорить про Тимошенко. Не можна ситуацію з Тимошенко переводити для усіх. Що добре для однієї людини, може бути неприпустимим для інших".

 

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал": президенту шкода, що опозиція його проігнорувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі