четвер, 09 лютого 2012 17:40

Спецтема: Закриття EX.ua

"Реакція на закриття EX.ua була бурхливіша, ніж на арешти Тимошенко"

"Реакція на закриття EX.ua була бурхливіша, ніж на арешти Тимошенко"

DDOS-атаки на сайти органів влади - це спланований і підготовлений захід. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Стояло завдання: обвалити сайти державних органів. Так само можна обвалити сайт будь-якої організації, що займається безпекою руху поїздів, літаків, бюджетним забезпеченням. Сьогодні кібертероризм - злочин номер один", - зауважив він.

Файлообмінник ex.ua 31 січня зник з інтернету. За дві доби користувачі інтернету заблокували і створили перешкоди роботі сайтів Міністерства внутрішніх справ, Кабміну, президента, Служби безпеки, а також Партії регіонів і комуністів. У соціальних мережах з'явилися інструкції, як за допомогою DDOS-атаки, під час якої сервер отримує величезну кількість запитів, "покласти" ту чи іншу інтернет-сторінку державної установи. Представники ех.ua офіційно попросили користувачів інтернету припинити протиправні дії. У ніч на 3 лютого файлообмінник частково відновив роботу, проте атаки на сайти тривали.

"Реакція на закриття ex.ua була бурхливіша, ніж на арешти Тимошенко, бо тема Тимошенко нікого не стосується, а тема можливості тирити на шару стосується всіх. Але ж люди з інтернету ніколи не вийдуть на вулицю з протестами. Їх не варто побоюватися в плані фізичного впливу. Перед ними стоять інші завдання", - наголосив Колесніченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скандальну справу EX.UA в органах почалася чистка

Нардеп підкреслив, що треба розібратися з працівниками міліції, які приймають рішення про закриття ex.ua, а потім його ж скасовують: "Значить, їхні дії були непрофесійні".

Про те, чому виник цей "кібер-майдан", експерти розповідають у новому номері журналу "Країна" № 5 (108) за 9 лютого 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Реакція на закриття EX.ua була бурхливіша, ніж на арешти Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі