понеділок, 25 січня 2021 11:33

Разумков оголосив похід на кнопкодавів

Разумков оголосив похід на кнопкодавів
У парламенті встановлять додаткові камери, каже спікер. Фото: Андрій Нестеренко, rada.gov.ua

У Верховній Раді можливість кнопкодавства знімуть на 100%. Про це сказав спікер Дмитро Разумков на погоджувальній раді в понеділок.

"Ми пройшли далеко вперед. Зробили так, що кнопкодавство стало явищем винятковим у стінах Верховної Ради. Цього майже немає. Але "майже" нас також не влаштовує. Ні нас, ні українське суспільство", - заявив голова ВР.

Разумков розповів, що "деякі речі зробили на технічному рівні".

"Вони вже будуть виконані. Усі вільні місця, якими часто хтось намагався користуватися, відключені у залі Верховної Ради. Опрацьовується механізм, який дозволить голосувати народному депутату лише зі свого місця. А після того, як запустять нову систему "Рада", то це фактично на 100 відсотків зніме можливість кнопкодавства.

Паралельно з цим встановимо додаткові камери в залі. Це дозволить правоохоронним органам швидко реагувати: хто був у залі, хто за кого проголосував, з якого місця", - заявив спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про кримінал за кнопкодавство

Також Разумков сказав про обговорення змін до регламенту щодо дисциплінарного покарання нардепів.

"Не в межах Кримінального кодексу. Верховна Рада може спонукати народних депутатів брати участь у пленарних засіданнях. Сьогодні, якщо ви не берете в них участь, ви не отримуєте заробітну плату. Це додатковий стимул не займатися дурницями в залі", - сказав голова ВР.

Верховна Рада збереться на засідання завтра, 26 січня.

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження щодо кнопкодавства у Верховній Раді під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

Тоді картка Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала "за", хоча самого Суркіса в залі не було.

Зараз ви читаєте новину «Разумков оголосив похід на кнопкодавів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі