середа, 27 травня 2020 15:11

Разумков натякнув, що рідної мови в Україні може стати менше

Разумков натякнув, що рідної мови в Україні може стати менше
Разумков повторює риторику "регіоналів". Фото: Сергій Ковальчук, iportal.rada.gov.ua

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що закон про мову потрібно міняти.

Разумков сказав, що "є проблема" в питанні мовних квот на телебаченні та радіо.

"Ця проблема дійсно є, і станом на сьогодні ми її не врегулювали. Дуже багато людей у нас в країні розмовляють різними мовами, і інтереси всіх мають бути враховані. Якщо прибрати з цього процесу політику і політиків", - заявив спікер в інтерв'ю "Главком".

"Зараз я є чиновником, головою Верховної Ради, і на роботі спілкуюся виключно українською мовою. На ефірах я теж спілкуюся українською, але, якщо до мене звертається людина російською, я 100% переходжу на російську", - продовжив Разумков.

На запитання: "Тоді дайте чітку відповідь: закон про мову треба змінювати?" спікер відповів:

"Думаю, так".

Водночас він уточнив, що у порядку денному найближчих тижнів роботи парламенту законопроєктів з цього питання немає.

"Фракція в цьому випадку доволі різноманітна. Від надто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто матиме абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само", - зазначив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Послабили контроль за дотриманням мовних квот

Торік почав діяти закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За 4 роки тижневий обсяг мовлення загальнонаціональних або регіональних ЗМІ українською мовою має становити не менш як 90% загальної тривалості передач та/або фільмів в кожному проміжку часу між 07:00 і 18:00 та 18:00 і 22:00 (було не менше 75%).

Зараз ви читаєте новину «Разумков натякнув, що рідної мови в Україні може стати менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі