середа, 16 липня 2014 15:19

"Розірвання дипвідносин з Росією не вплине на план Путіна щодо України" - експерт

"Розірвання дипвідносин з Росією не вплине на план Путіна щодо України" - експерт
Фото: censor.net.ua

 Україна ще на початку російської агресії повинна була розірвати дипломатичні, економічні та політичні відносини з Російською Федерацією.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політичний аналітик Павло Нусс.

"Але з огляду на те, що сьогодні все ж таки існує можливість введення третього етапу санкцій по відношенню до Росії, то цей крок вже не є принциповим як для України, так і для РФ", - пояснив Нусс, коментуючи вагання української сторони щодо розірвання дипломатичних відносин з країною-агресором.

На думку експерта, розірвання дипвідносин з РФ не вплине на стратегічний план Путіна щодо України. "Тому при Адміністрації президента має бути створена експертна група, яка надасть свою оцінку щодо негативів та позитивів розривання дипломатичних відносин", - сказав Нусс.

Він пояснив, що розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією унеможливить процес знаходження консенсусу стосовно звільнення полонених, в тому числі льотчиці Надії Савченко.

Експерт нагадав, що Україну у вимозі запровадження санкцій щодо РФ підтримує США.

"Щодо Брюсселя, то ми зможемо сьогодні побачити, які сюрпризи нам приготують пані Меркель та пан Олланд під час сьогоднішніх перемовин" - сказав експерт.

Нагадаємо, що агентства Bloomberg повідомляє про готовність ЄС розширити санкції відносно Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Розірвання дипвідносин з Росією не вплине на план Путіна щодо України" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі