пʼятниця, 18 лютого 2022 12:55

"Радикали попруть бездумно на Донбас", "отруять ДНР" - російським ЗМІ розіслали "темники"

"Радикали попруть бездумно на Донбас", "отруять ДНР" - російським ЗМІ розіслали "темники"
"Темники" розіслали з адміністрації президента країни-агресора. Фото: Getty Images

Кремль розіслав усім керівникам новинних агентств і телеканалів РФ "темники" - розповсюджувати дезінформацію про "напад України на Донбас".

Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко.

Документ з адміністрації президента РФ Путіна передали російські журналісти.

У "темниках" йдеться наступне.

"У новинах і токшоу необхідно зв'язати виступи Лаврова і Шойгу з заявою Ігоря Конашенкова (генерал, представник Генштабу ЗС РФ) "Чому позиція Заходу змінилася? Тому що вони злякались твердої та послідовної позиції Росії. Ми продовжуватимемо нашу лінію твердо та послідовно".

Постійно давати заяву Конашенкова про відведення військ Росії після навчань. "Показувати завантаження техніки, особового складу і, обов'язково, їхнє прибуття до пунктів постійної дислокації", - сказано.

Російським журналістам сказали "зосередитись" на месиджах:

"Ми досягли діалогу з США і НАТО, завдяки нам "охолонули" безумні голови в Києві – в цьому досягнуто серйозних результатів. Всі вже відчули нашу силу і відчуватимуть її надалі", "До речі, що там на рахунок санкцій? За що вони їх проти нас вводитимуть?"

Також кремлівські пропагандисти написали про "радікалів", які "попруть бездумно на Донбас", а Росія "змушена буде захищати ЛДНР", бо "зобов'язана це робити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телеканалі Ахметова знову розвели російську пропаганду

"Окрема тема - істерика високих державних мужів і дам з приводу агресії Росії. Саліван ("бомбардування"), Трасс ("будь-якої миті"), Блумберг ("вже п'ять разів оголошували наступ") і так далі. Евакуація посольств ("як там американці у Львові, добре облаштувалися?"). На загострення ситуації працювали не ми, а вони", - йдеться у "темниках".

Тим часом блогер Роман Шрайк пише, що, що росіянам по телевізору "посилено втюхують, що Україна готується напасти на ОРДЛО. Мовляв, створено плани захоплення за чотири дні, лідерів ДНР отруять".

"Разом з учорашніми обстрілами по всій лінії зіткнення це говорить про те, що нас провокують щосили.

Щоб ми відповіли, а вони оголосили відповідь тій самій "українській агресії", яка нібито готувалася. А якщо не відповімо, вони самі можуть вчинити теракт (про що йшлося ще місяць тому) і піти "мститися" Україні", - повідомив блогер.

17 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли з артилерії Станицю Луганську. Снаряд влучив у дитячий садок, постраждали дві людини, повідомив штаб Операції об'єднаних сил.

Ворожі обстріли зроблені свідомо перед засіданням Ради безпеки ООН, заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Минулої доби окупанти 60 разів порушили режиму припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «"Радикали попруть бездумно на Донбас", "отруять ДНР" - російським ЗМІ розіслали "темники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі