четвер, 06 квітня 2017 13:05

"Радикал" Сергій Рибалка має скласти повноваження народного депутата - волонтер Різаєва

"Радикал" Сергій Рибалка має скласти повноваження народного депутата - волонтер Різаєва
Нардеп Рибалка організовує і фінансує акції з дискредитації торгової мережі АТБ. Фото: rbc.ua

Відома кримськотатарська активістка, волонтерка, яка двічі побувала в полоні у проросійських бойовиків на Донбасі, Гайде Різаєва в прямому ефірі телеканала NewsOne звернулася до народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Рибалки з вимогою скласти свій депутатський мандат.

"Вимога у нас жорстка та єдина: Рибалка повинен скласти свої повноваження народного депутата України. Не можна у воєнний час, бувши депутатом від певної партії, використовувати дану народом владу у своїх особистих цілях", - заявила Різаєва, озвучивши позицію активістів, ветеранів АТО, військових, які в середу пікетували Верховну Раду.

Вимогу скласти мандат Різаєва пояснила новими фактами, які опублікував у своєму документальному фільмі "Перевертень з мандатом" журналіст Олексій Станчевський. Журналіст записав велике інтерв'ю з колишнім бійцем батальйону "Свята Марія" Михайлом Помогайбо, в якому ветеран АТО в деталях розповів, як народний депутат Сергій Рибалка прямо в партійному офісі РПЛ організовує і фінансує акції з дискредитації торгової мережі АТБ, співвласником якої є колишній тесть Сергія Рибалки Геннадій Буткевич.

"Рибалка - це колишній зять пана Буткевича. І особисті стосунки з колишньою дружиною, зі своєю сім'єю, або якісь між ними відносини Рибалка намагається з'ясувати шляхом даної йому народом влади. Це людина, яка прийшла до влади на крові Небесної сотні, на крові тих бійців, які гинуть зараз. Як у Тараса Бульби: я тебе породив, я тебе і вб'ю. Якщо народ привів ось таких людей до влади, помилково довіряючи їм, то я вважаю, що в наших силах, у наших правах цих мерзотників із цієї влади прибрати", - заявила Різаєва.

Кримськотатарська активістка нагадала, що співвласник торгової мережі АТБ Геннадій Буткевич з самого початку протестних акцій осені 2013 року активно підтримував Євромайдан і допомагав в його організації. Пізніше мережа АТБ активно підтримувала і спонсорувала відродження української армії, допомагала воїнам АТО і їх сім'ям.

"Вся гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування, медикаментів із першого дня надходила на Майдан саме від мережі АТБ. Буткевич себе зарекомендував дійсно як особистість, як справжній патріот України. Усіляким чином допомагав, починаючи з добровольчих батальйонів і до сьогоднішнього дня. І тепловізорами, і продуктами харчування, всім, що було необхідно. На сьогоднішній день - це чи не єдиний чоловік, який на відміну від таких народних депутатів, як Рибалка, підтримує сім'ї загиблих воїнів АТО", - заявила Різаєва.

Різаєва категорично спростувала інформацію, що активно поширюється нардепом Сергієм Рибалкою, про те, що мережа АТБ нібито продовжує роботу в Криму після його анексії Росією.

"Я сама - переселенка з Криму. Як всім відомо, у багатьох кримських татар там залишилися сім'ї, рідні і так далі. 99,9% моїх рідних проживають на території Криму. Ми пов'язані з певними спецслужбами, де працює прекрасно наша розвідка. Якщо б мережа АТБ працювала з моменту анексії в Криму, ми б про це знали і ми якось діяли. Це - повна брехня і один із способів дискредитації цієї мережі паном Рибалкою", - розповіла журналістам Різаєва.

Зараз ви читаєте новину «"Радикал" Сергій Рибалка має скласти повноваження народного депутата - волонтер Різаєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі