субота, 15 липня 2017 19:48

Раді нагадали про борги і поставили трійку

Раді нагадали про борги і поставили трійку
Верховна Рада під час закриття шостої сесії. Наступного разу депутати зберуться у залі у вересні. Фото: Андрій Ковальчук ("Голос України")

Верховна Рада завершила сесію із боргами. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Вперше з 2014 року протягом сесії депутати не прийняли жодних стратегічних законів для початку нових секторальних реформ. Наприклад, позаминулої сесії парламент запровадив судову реформу. Минулої - ухвалили державний бюджет, в якому заклали урядову ініціативу з підвищення вдвічі мінімальної заробітної плати.

Тактичні перемоги, на кшталт запровадження українських квот на телебаченні або внесення змін до бюджету щодо збільшення соціальних видатків, не перекривають стратегічний провал у реалізації реформ.

Найгірше те, що Верховна Рада входить в осінь із боргами. До старих боргів – новий закон про вибори, переобрання складу Рахункової палати і Центральної виборчої комісії, - додалися нові. Не проголосували реформи, які реально мали підвищити соціально-економічний стан українців — медичну, пенсійну і освітню.

Чому так сталось? Відсутність голосувань по кадрових питаннях свідчить про недовіру всередині парламенту та коаліції. У Раді відбуваються постійні "торги", які заважають повноцінно працювати державній машині.

Якби депутати мали політичну волю попрацювати ще один тиждень, вони б прийняли пенсійну й медичну реформи та пішли у відпустку з результатом, яке задовільнило суспільство. Відсутність результату нашкодило всім і суспільству і безвідповідальним політикам.

Загалом депутати напрацювали на цій сесії не більше трійки. І то, тільки за рахунок того що проголосували за мовні квоти на телебаченні і заборонили георгіївську стрічку", - розповів Віктор Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півсотні депутатів майже не голосують у Раді

Верховна Рада закрила шосту сесію 14 липня. За час сесії відбулись 65 засідань, ухвалили 125 законів у цілому, 38 - у першому читанні, 25 ратифікацій,186 постанов.

Зараз ви читаєте новину «Раді нагадали про борги і поставили трійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі