четвер, 09 листопада 2017 14:07

Рада змінила процедуру призначення губернаторів

Рада змінила процедуру призначення губернаторів
Фото: rbc.ua

Верховна Рада внесла зміни до законів щодо окремих питань проходження державної служби.

Відповідний законопроект №7126 підтримали 234 нардепи.

Документ передбачає зміни до процедури призначення керівників центральних органів виконавчої влади, що не входять до складу Кабінету міністрів, голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників.

Зараз керівників центральних органів виконавчої влади призначає та звільняє Кабінет міністрів за пропозицією Комісії з питань вищого корпусу державної служби після конкурсного відбору.

Відповідно до внесених змін, міністр вноситиме пропозиції прем'єр-міністрові стосовно кандидатури на посаду керівника центрального органу виконавчої влади і за пропозицією його керівника – стосовно кандидатур на посади його заступників, якщо інше не передбачено законом.

Закон не розповсюджуватиметься на призначення голів місцевих державних адміністрацій, їхніх заступників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді почались торги за законопроекти

9 листопада Верховна Рада ухвалила закон про житлово-комунальні послуги. Згідно з ним, тарифи на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків коли вони є регульованими. У такому разі тарифи встановлюються державними органами або органами місцевого самоврядування. Передбачається впровадження плати за управління багатоквартирним будинком.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила процедуру призначення губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі