четвер, 17 березня 2011 13:52

Рада заборонить Тимошенко довго читати свою справу

Рада заборонить Тимошенко довго читати свою справу

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до кримінального кодексу стосовно термінів ознайомлення з кримінальною справою.

За відповідний законопроект, внесений депутатом Володимиром Каплієнком проголосувало 250 народних депутатів.

Згідно до законопроекту в разі затягування ознайомлення з матеріалами кримінальної справи слідчий може просити суд про визначення кінцевого терміну ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Після закінчення цього строку обвинувачений і його захисник вважаються ознайомленими з матеріалами справи. На постанову судді прокурором, обвинуваченим чи його захисником протягом трьох діб із дня її винесення може бути подана апеляція. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови судді", - зазначається у документі.

Під час обговорення документу у залі виникла дискусія. Так, "нунсівець" Юрій Кармазін заявив, що запропоновані новації порушують права людини.

"Навіть кримінальний кодекс Російської Федерації не обмежує у терміні ознайомлення з кримінальною справою", - наголосив депутат.

За його словами, норми про визначені терміну ознайомлення немає у  жодній країні. У свою чергу, "бютівець" Віктор Швець зауважив, що документ спрямований проти Тимошенко.

"Ви позбавляєте її права на захист", - зазначив він

Зі свого боку, автор документу, екс-"бютівець" Володимир Каплієнко запевнив, що ухвалення документу не пов'язано зі справою Тимошенко.

Він також зазначив, що практика обмеження терміну ознайомлення з кримінальної справи розповсюджена у низці країн ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Рада заборонить Тимошенко довго читати свою справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі