вівторок, 20 березня 2012 14:40

Рада ухвалила у першому читанні законопроект Кармазіна по ГТС

Рада ухвалила у першому читанні законопроект Кармазіна по ГТС

Верховна Рада Україна ухвалила у першому читанні законопроект про реформування нафтогазового комплексу, внесений народним депутатом (фракція "НУ-НС") Юрієм Кармазіним.

Законопроект підтримали 237 народних депутатів, зокрема 188 представників фракції Партії регіонів, 2 - фракції "НУ-НС", 18 - фракції Народної партії, 19 - депутатської групи "Реформи заради майбутнього" ??і 10 позафракційних депутатів.

Депутати фракцій "БЮТ-Батьківщина" та комуністи за цей законопроект не голосували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" обіцяють Азарову війну за "трубу"

Як повідомлялося, у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти про реформування нафтогазового комплексу - урядовий і Кармазіна.

Представники уряду, а також лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявили раніше про готовність підтримати законопроект Кармазіна, в той же час депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" не мали наміру голосувати за жодин з них.

Законопроект Кармазіна, згідно із пояснювальною запискою, "сприятиме запобіганню корупційних дій у газовій сфері". Головне експертне управління рекомендувало за результатами розгляду законопроекту у першому читанні повернути його на доопрацювання і зазначило, що позитивні положення законопроекту Кармазіна доцільно використовувати при доопрацюванні урядового документа. Зокрема, це стосується заборони приватизації підприємств, створених внаслідок реорганізації "Нафтогаз Україна".

Зараз ви читаєте новину «Рада ухвалила у першому читанні законопроект Кармазіна по ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі