четвер, 13 лютого 2020 19:48

Рада шокувала кількістю закуплених стаканчиків із пластику

Апарат Верховної Ради торік придбав 171 тис. одноразових стаканчиків для пиття, з них 167, 5 тис. пластикових і 3 500 паперових.

Якщо обчислити висоту всіх поставлених один на одного стаканчиків, то довжина сягатиме близько 16,25 км, пише рух "Чесно"

 

Щодо паперових, то їхня довжина становитиме приблизно 333 м. Разом довжина і пластикових, і паперових – 16,6 км. Таку відстань має дорога від станції метро "Бориспільська" до аеропорту "Бориспіль".

У кулуарах стоять кулери з водою, де нардепи, журналісти, працівники Апарату та інші відвідувачі можуть пити воду з одноразових стаканчиків.

 

У дискусії в соцмережах щодо зміни такої політики нардеп від "Слуги народу", заступник голови екологічного комітету Олександр Маріковський сказав, що це може забрати тривалий час:

"Боремось. Але то ціла дуже довга дорога. Апарат, тендери. Ми почали і просуваємо "зелений офіс" Верховної Ради. Почали з двох будівель на Шовковичній 2 та 4. Працюємо. Хоч і дуже повільно зараз".

А от інший нардеп-"слуга" Роман Грищук повідомив, що він готовий ініціювати звернення до Апарату для зміни цієї ситуації.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські річки у критичному стані. П'ємо неякісну воду — еколог

Для зменшення забруднення океанічних вод, компанії відмовляться від використання одноразових пластикових предметів до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «Рада шокувала кількістю закуплених стаканчиків із пластику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі