вівторок, 02 жовтня 2012 17:28

Рада хоче, щоб за пропаганду гомосексуалізму саджали на 5 років

Рада хоче, щоб за пропаганду гомосексуалізму саджали на 5 років
Рада планує заборонити пропаганду гомосексуалізму. Фото: epochtimes.com.ua

Верховна Рада планує заборонити пропаганду гомосексуалізму та встановити кримінальну відповідальність за порушення цієї заборони.

За законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір) проголосували в першому читанні 289 народних депутатів з 350, що зареєструвалися в залі.

Законопроектом, зокрема, пропонується внести зміни до таких законів, як "Про захист суспільної моралі", "Про друковані засоби масової інформації", "Про телебачення і радіомовлення", а також до Кримінального кодексу.

Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ чи використання теле- та радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Гей-парад у Берліні з елементами "садо-мазо" очолив правлячий бургомістр

Крім того, автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної чи релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про таких діях щодо поширення гомосексуалізму.

Пропонується встановити, що ввезення на територію творів, що пропагують гомосексуалізм, будуть каратися штрафом від 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років з конфіскацією таких творів.

Подібні ж дії, що стосуються кіно- та відеопродукції, що пропагують гомосексуалізм, пропонується карати штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до 5 років з конфіскацією такої продукції.

ФОТОРЕПОРТАЖ: На гей-параді у Берліні згадали про Україну та Росію

При цьому пропонується встановити, що дія з ввезення на територію України творів, а також кіно- та відеопродукції, що пропагує гомосексуалізм, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певним видом діяльності на строк до 3 років з конфіскацією відповідної продукції.

Ініціатори законопроекту: народні депутати Євген Царьков (фракція Компартії України), Катерина Лук'янова (фракція НУНС), Павло Унгурян (фракція "БЮТ-Батьківщина"), Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів), Тарас Чорновіл (позафракційний) і Лілія Григорович (фракція НУНС ).

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче, щоб за пропаганду гомосексуалізму саджали на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі