вівторок, 15 листопада 2011 16:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Рада гуманізувала законодавство, але не "статтю Тимошенко"

Рада гуманізувала законодавство, але не "статтю Тимошенко"

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у господарській діяльності, поданий главою держави, не підтримавши поправки, які дозволяли звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

За закон проголосували 268 народних депутатів з 314 зареєстрованих в залі засідань.

Парламент не підтримав жодної поправки, яка була запропонована представниками опозиції.

Як зазначив народний депутат України Юрій Кармазін (фракція НУ-НС), "ми просто витратили час... тому, що такий закон нікому не потрібний".

Народний депутат Юрій Одарченко (фракція "БЮТ-Батьківщина") заявив, що прийняття такого закону "свідчить про те, що Партія регіонів хоче прийняти закон про декриміналізацію в тому вигляді, в якому його подав президент. Тобто, з одного боку, розкручувати маховик політичних репресій, а з іншого боку - створювати преференції для своїх структур, які мають свої бізнес інтереси".

Як повідомлялося, фракція "БЮТ-Батьківщина" у вівторок залишила зал засідань Верховної Ради, протестуючи проти того, що парламент не проголосував за декриміналізацію статті, за якою засуджено Тимошенко.

Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі за ст.365 Кримінального кодексу - за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Зараз ви читаєте новину «Рада гуманізувала законодавство, але не "статтю Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі