неділя, 04 березня 2018 13:11

Рабінович: Керівництво НБУ епохи Гонтаревої продовжує знищувати фінанси та економіку

Рабінович: Керівництво НБУ епохи Гонтаревої продовжує знищувати фінанси та економіку
Рабінович вважає , що Гонтарева знищує економіку країни. Фото: Facebook

Національний банк України на чолі з Валерією Гонтаревої продовжує гробити фінансову систему України, виснажуючи золотовалютні резерви для перекриття дефіциту платіжного балансу, який в січні 2018 року склав 449 млн гривень.

Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович на своїй сторінці в Facebook.

"За інформацією НБУ, платіжний баланс України в січні пішов в мінус на півмільярда гривень! Негативне сальдо платіжного балансу сильно позначиться на і без того жалюгідний економічне становище країни - доведеться компенсувати всі золотовалютними резервами! Це ще одина труна, в яку загнали економіку України методи правління керівництва "епохи Гонтаревої" в НБУ. Загалом платіжний баланс в січні 2018 року був зведений з дефіцитом на суму 449 млн доларів - в січні минулого року цей дефіцит становив 202 млн доларів, тобто більш ніж удвічі менше! "- обурився політик.

Він надав громадськості основні цифри платіжного балансу для ознайомлення.

"Для більш детального розуміння ситуації даю основні цифри платіжного балансу України за січень 2018 року: сальдо зовнішньої торгівлі - мінус 375 млн доларів; виплата відсотків і дивідендів нерезидентам - 481 млн доларів; надходження в Україну приватних грошових переказів - 826 млн доларів; сальдо прямих зарубіжних інвестицій - плюс 80 млн доларів; сальдо портфельних зарубіжних інвестицій - плюс 112 млн доларів; сальдо боргових зарубіжних інвестицій - мінус 486 млн доларів ", - написав парламентарій.

За словами нардепа, для підтримки платіжного балансу і перекриття величезного дефіциту Нацбанк скористався і без того скромними золотовалютними резервами.

"Для підтримки платіжного балансу і перекриття дефіциту НБУ знову скористався нашими золотовалютними резервами, які і без того вже виснажені! А зовнішні виплати за держборгом приведуть до ще більшого зниження резервів ", - констатував лідер "За життя".

Він упевнений, що ні про яке зростання економіки не може бути й мови, коли виснажуються валютні резерви. Крім того, політик з нетерпінням чекає звіту глави Нацбанку Валерія Гонтаревої в парламенті. За його словами, громадськість повинна знати, до якого згубного стану Гонтарева довела фінансову систему України.

"Про яке зростання економіки твердять в НБУ, коли спостерігається такий колосальний дефіцит платіжного балансу і спустошуються золотовалютні резерви? І коли вже, нарешті, Гонтарева відзвітує перед людьми - розповість громадськості, до якого краху вона довела фінансову систему України? Щоб ті, хто ще сумнівається, зрозуміли, що вона і її команда мають понести кримінальну відповідальність за вбивство фінансів і економіки країни! "- резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович: Керівництво НБУ епохи Гонтаревої продовжує знищувати фінанси та економіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі