неділя, 11 лютого 2018 13:18

Рабінович пообіцяв розкрити масштабну корупційну схему

Рабінович пообіцяв розкрити масштабну корупційну схему
Рабінович розповів про злодіїв у владі.

В Україні сьогодні надзвичайно високий рівень корупції, а нещодавно стало відомо про чергову корупційну схему, яка дозволила вкрасти в українців майже 2 мільярди. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

"Сьогодні Україна захлеснула тотальна корупція, половина економіки загнана в тінь. За даними Всесвітнього економічного форуму, корупція є однією з головних перешкод для ведення бізнесу в Україні. У рейтингу економічного форуму вона на другому місці з 13,9 балами. Гірше, ніж корупція, розвитку бізнесу в нашій країні шкодить лише інфляція (16,3 бала)", - написав політик.

Він нагадав, що Україна займає 131 місце в світі в індексі корупції за даними Міжнародної антикорупційної організації Transparency.

"У спину Україні дихають такі" високорозвинені "країни, як Гватемала, Нігерія і Папуа - Нова Гвінея. Причому, частина африканських країн, як і наші сусіди, і країни СНД, розташувалися вище нас в рейтингу: Сьєрра-Леоне (123 місце), Сенегал (64 місце), Вірменія (113 місце), Румунія (57 місце), Литва (38 місце)", - розповів лідер партії "За життя".

Вадим Рабинович також підкреслив, що гроші, вкрадені у громадян України корупціонерами, через тіньові схеми йдуть в офшори.

"При цьому у нас на сьогодні вважай половина економіки загнана в тінь! Україна в цьому сенсі, як не сумно, чемпіон. Згідно зі звітом Міжнародного валютного фонду, опублікованому в січні цього року, обсяг тіньової економіки в Україні склав 46,6 млрд доларів, то є 44,8% ВВП!" - зазначив народний депутат.

Він додав, що в цьому сенсі Україна обігнали не лише її найближчі сусіди, але навіть більшість африканських країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рабінович заявив про відмову від державних посад після перемоги "За життя" на виборах

"У той же час, у наших сусідів з цим все куди краще. І навіть у африканських країн! Дивіться самі: Польща - 25,1%; Литва - 25,2%; Словенія - 24,1%; Чехія - 14,8 %; Уругвай - 42,9%; Сьєрра-Леоне - 41,5%. Виходить, що наша влада сама грабіжницька! І, оскільки корупція в Україні зашкалює, наша економіка залишається на рівні країн 3-го світу, і навіть там не в перших рядах", - констатував політик.

За словами Вадима Рабиновича, він має інформацію, яка підтверджує наявність злодіїв у владі в Україні. Парламентарій обіцяє оприлюднити її в ході прес-конференції в понеділок 12 лютого.

"І ось ще одне підтвердження того, що у владі у нас одні злодії. Мені стало відомо про 1 млрд 850 млн, які були вкрадені у народу України і про схему, за якою це було зроблено. Про це і про те, як" За життя "пропонує боротися з корупцією, я розповім усім в понеділок 12 лютого на прес-конференції, яка відбудеться в інформаційному агентстві УНІАН о 12:30. Журналісти - приходьте, громадяни - дивіться трансляцію. Це стосується нас усіх, нашого благополуччя", - уклав лідер партії "За життя".

В Україні необхідно створити нормальні умови життя, щоб зупинити масову еміграцію громадян. Таку думку висловив народний депутат України і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Рабінович пообіцяв розкрити масштабну корупційну схему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі