четвер, 28 січня 2010 12:37

"Звільнення Луценка позитивно вплине на виборчий процес" - Охендовський

"Звільнення Луценка позитивно вплине на виборчий процес" - Охендовський

На брифінгу, який відбувся 28 січня в ЦВК, її член Михайло Охендовський прокоментував звільнення з посади міністра МВС Юрія Луценка.

Він вважає, що Рада вчинила правильно, позбавивши екс-міністра впливу на виборчий процес.

"Це, безумовно, позитивно вплине на перебіг виборчого процесу . В першу чергу я сподіваюсь, що це декриміналізує роботу міліції та унеможливить спроби протизаконного втручання міліції в роботу виборчих комісій", сказав Охендовський

Депутати, на його думку, логічно завершили процес, який розпочала Генпрокуратура.

"Ці безпрецедентні втручання, які ми спостерігали протягом першого туру голосування 17 січня, отримали належну юридичну оцінку з боку Генпрокуратури. Вона своїм приписом скасувала відповідні незаконні вказівки одного з заступників міністра внутрішніх справ, а сьогодні незаконні дії працівників внутрішніх справ отримали політичну оцінку з боку народних депутатів", - продовжив він .

"Впевнений, що звільнення міністра, який порушував закон, декриміналізує роботу органів внутрішніх справ", - іще раз наголосив Охендовський.

Нагадаємо, що питання про відставку Луценка ініціювала Партія регіонів. "Регіонали" вирішили таким чином покарати керівника МВС  "за неодноразові спроби втручання у перебіг виборчого процесу".

Як відомо, громадянський рух "Народна самооборона", який очолює Луценко, причетний до розповсюдження скандальної листівки "Стоп ЗЕК", спрямованої проти лідера опозиції Януковича.

Також за участі правоохоронців стався конфлікт на поліграфічному комбінаті "Україна". "Регіонали"  не раз наголошували, що міністру доведеться відповісти за свої дії та розпорядження.

Сам Луценко у свою відставку не вірив. Сьогодні він виступив зі звітом у Раді.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Звільнення Луценка позитивно вплине на виборчий процес" - Охендовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі