понеділок, 01 вересня 2008 15:10

"Рішення про дострокові вибори ухвалять в середині осені"

Директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що діючий український парламент не зможе результативно працювати, і майбутня сесія стане для нього останньою.

"Кавказький конфлікт різко поляризував українську політику і зробив практично неможливими нові широкі політичні компроміси. Є низка питань, які об"єктивно повинні були вирішуватись на цій сесії. Зокрема питання бюджету 2008-2009 рр., завершення політичної реформи та роботи над законодавством з основ зовнішньої та внутрішньої політики, але саме ця поляризація сил і неможливість створення нових коаліційних союзів роблять ці питання практично невирішуваними", - відзначив він.

Вихід з тупикової ситуації, на думку політолога, можливий лише після нових виборів, причому не тільки парламентських, але й президентських.

"Після відкриття сесії ми побачимо ряд серйозних політичних скандалів. А скандалити є з приводу чого - взаємні докори в державній зраді, звинувачення в зраді національних інтересів, ідіосинкразія з приводу "п"ятої колони" і шпигунів. Але, врешті-решт, українські політики будуть вимушені шукати формулу, яка дозволить організувати дострокові вибори.

Причому я переконаний, що повторити 2007 рік не вийде - імовірніше, дострокові вибори стосуватимуться і парламенту, і президента. Саме тому, що ці дві інституції втратили свою соціальну легітимність, втратили довіру і стали джерелом постійних конфліктів.

Я думаю, що рішення про проведення дострокового вибору ухвалюватиметься в середині осені, а виборча кампанія почнеться в кінці 2008 р., або на початку 2009 р.", - прогнозує Єрмолаєв, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Рішення про дострокові вибори ухвалять в середині осені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі