середа, 22 грудня 2010 13:13

"Регіонали" скаржаться, що не мають голосів для звільнення власних сумісників

"Регіонали" скаржаться, що не мають голосів для звільнення власних сумісників

Сьогодні о 14,15 відбудеться засідання комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності, на якому буде розглянуте питання призначення голови Нацбанку.

Про це на брифінгу у Верховній Раді сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Якщо комітет прийме відповідне рішення, то завтра у сесійній залі ми можемо розглянути це питання у рамках кадрових", - зауважив він.

Єфремов нагадав, що вчора президент Віктор Янукович звільнив голову Нацбанку Володимира Стельмаха.

"Він працював досить тривалий проміжок часу. Ми його дуже цінуємо, як спеціаліста, але є віковий фактор. Тому президент вніс іншу кандидатуру на цю посаду", - зазначив Єфремов.

Він також наголосив, що у ВР є заяви депутатів-сумісників, які пішли працювати на державні посади.

"Ці питання були розглянуті у регламентному комітеті. Стосовно голосування у залі позиція узгоджена. На жаль не тільки фракція ПР впливає на цю ситуацію", - Єфремов.

Він також запевнив, що якщо нічого не зміниться, то у п'ятницю парламент звільнить депутатів-сумісників.

Як відомо, до останнього часу у Верховній Раді працювали 9 сумісників: представники фракції Партії регіонів Геннадій Васильєв, Василь Горбаль, Володимир Демішкан, Анатолій Злочевський, Микола Джига, Григорій Ілляшов, Дмитро Саламатін, фракції КПУ Ігор Калетник і фракції Народної партії Микола Шершун.

Водночас Горбаль встиг повернутися до парламенту, оскільки у вівторок президент Віктор Янукович звільнив його з посади голови Львівської ОДА.

Нещодавно сумісниками також стали, новий голова Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ "регіонал" Леонід Фесенко, новообраний мер Кременчуга Олег Бабаєв, мер Ялти Сергій Брайко.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" скаржаться, що не мають голосів для звільнення власних сумісників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі