середа, 18 лютого 2009 08:17

"Регіонали" можуть проголосувати за Гайдука

"Регіонали" можуть проголосувати за Гайдука
Партія регіонів обговорює можливість голосування за кандидатуру глави групи радників прем"єр-міністра Юлії Тимошенко Віталія Гайдука на посаду міністра фінансів.

Про це заявила депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі Шустер Live.

Відповідаючи на питання, чи будуть регіонали підтримувати призначення Гайдука на посаду міністра фінансів, вона сказала: "Ми поки обговорюємо цю кандидатуру".

На питання, чи підтримає особисто Бондаренко це призначення, депутат відповіла: "По деяких параметрах так, по деяких ні. Тому що людина досить довго не була при владі, і я би бажала йому гарної роботи".

Поганому танцюристові дещо заважає

Крім того, вона обурилася ситуацією, коли "влада постійно скаржиться".

"То їй заважали супермаркети, те газотрейдери, то постійно заважає опозиція, президент, потім Фірташ. Вам усі заважають. Ви знаєте, поганому танцюристові дещо заважає", - сказала Бондаренко, звертаючись до присутнього в студії депутата від БЮТ Сергія Соболєва.

Раніше заступник голови комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Верховної Ради України, "регіонал" Олександр Черноморов спрогнозував, що новий Міністр фінансів України, швидше за все, буде не з депутатського корпусу.

"Це буде відома людина, яка має великий досвід роботи. Можливо, це буде хтось з колишніх Міністрів, але не яскраво виражений партійний діяч. Нового Міністра фінансів оберуть, швидше за все, на наступному пленарному тижні", - сказав Черноморов.

17 лютого Рада підтримала відставку міністра фінансів Віктора Пинзеника. Раніше серед можливих кандидатур на посаду міністрів фінансів джерела в БЮТ назвали прізвище Гайдука. Крім нього, наступниками Пинзеника називали Сергія Тігіпка, Ігоря Юшку, Сергія Буряка, Федора Ярошенка та Олександра Турчинова.

Віталій Гайдук родом з Донеччини. Один із засновників корпорації Індустріальний союз Донбасу, керівник штатних радників прем"єрки Тимошенко.

З січня 2000 року по квітень 2001 року - обіймав посаду першого заступника Міністра палива і енергетики України

З 22 листопада 2001 року по 26 листопада 2002 року - Міністр палива і енергетики України

Віце-прем"єр-міністр України з 26 листопада 2002 року по 5 грудня 2003 року

Секретар РНБО з 10 жовтня 2006 року по 12 травня 2007 рік.

Один з найбагатших українців. Його статки оцінюють у 2,3 мільярди доларів.

За матеріалами: Українська правда, Ліга.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть проголосувати за Гайдука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі