пʼятниця, 23 квітня 2010 09:54

"Нунсівець" викрив Табачника в брехні

"Нунсівець" викрив Табачника в брехні

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник в черговий раз збрехав, заявивши про зменшення кількості іноземних студентів в українських вузах через введення виключно української мови навчання.

Про це заявив народний депутат від НУНС, представник партії "За Україну!" Іван Стойко.

Як повідомляє прес-служба політсили, парламентарій привів офіційну статистику, яка свідчить про щорічне збільшення в Україні студентів з інших країн.

Згідно з цими даними, в 2005-2006 навчальному році їх налічувалося 35 тис., в 2007-2008 році - 42 тис., впродовж 2008-2009 року - 43 тис., а в 2009-2010 навчальному році в українські вузи зарахували 44 тисячі іноземців.

"Кремлівський служака Табачник всіма правдами і неправдами намагається витіснити українську мову зі всіх сфер. Але більше всього йому потрібно, щоб якомога більша кількість студентів вчилася російською і за російськими підручниками.

Адже статистика свідчить, що у вузів немає жодних проблем через нинішню - українську - мову викладання", - підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше Табачник оголосив про підписання наказу, яким передбачається дозволити всім вузам набирати і навчати іноземців, окрім української, також іноземними мовами.

Таке рішення він аргументував тим, що нібито 1 вересня 2009 вперше кількість іноземних студентів скоротилася майже на чверть.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" викрив Табачника в брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі