вівторок, 18 січня 2011 12:07

"БЮТівець": об'єднання опозиції в одну партію - утопія

"БЮТівець": об'єднання опозиції в одну партію - утопія

Партія "Батьківщина" не проти об'єднання опозиції.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із фракції БЮТ Андрій Сенченко.

"Але питання в тому, як саме вона може це зробити. Інтеграції бувають різні. Якби всередині парламенту опозиція виступала єдиним фронтом, результат був би ефективнішим. Ми колегам про це весь час говоримо. Об'єднання було б результативним і на публічних заходах", - зазначив він.

Сенченко також не бачить сенсу в об'єднанні опозиції в одну партію.

"Але я не думаю, що є самоціллю створення двопартійної системи в країни, коли є "регіони" і одна опозиційна сила. Тому що спектр поглядів у партій досить широкий. Все питання в тому, що якщо опозиція реальна, а не куплена, то політичні сили завжди найдуть спільну мову заради інтересів держави. Кожен, дотримуючись свої тактичних поглядів на розвиток ситуації, буде об'єднувати зусилля у боротьбі за демократичний вибір. Бути в одній політичній партії – це утопічна ідея", - пояснив Сенченко.

"Конкретно у нас є наш надійний партнер - партія "Реформи й порядок". Ми з ними в одному блоці. Вони послідовні у своїх поглядах. Як раз у цьому випадку можлива максимальна ступінь інтеграції", - додав "бютівець".

Нагадаємо, народний депутат із фракції НУ-НС Микола Катеринчук заявив, що опозиція веде консультації щодо об'єднання. Він наголосив, що перемовини йдуть "із БЮТ, ми говоримо також зі "Свободою", говоримо з усіма, хто не є сьогодні партнером Партії регіонів".

Інформацію про перемовини підтвердили і у партії "Фронт змін". Водночас там зауважили, що говорити про конкретні результати передчасно.

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівець": об'єднання опозиції в одну партію - утопія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі