середа, 03 листопада 2010 09:15

"Батьківщина" програла у суді першу битву за вибори

"Батьківщина" програла у суді першу битву за вибори

Миколаївський окружний адміністративний суд 1 листопада відмовився визнати місцеві вибори в Миколаївській області недійсними.

Про це йдеться в повідомленні обласної організації партії "Батьківщина".

"Увечері, 1 листопада, Миколаївський окружний адмінсуд відхилив позов партії "Батьківщина", - сказано в повідомленні.

Як зазначають соратники Тимошенко, їм відмовили на підставі того, що міліція і Служба безпеки України не знайшли замовників і розповсюджувачів листівок, які закликали не голосувати за "Батьківщину", а також те, що в законі прямо не прописано, що друкарні, які друкують бюлетені, зобов'язані мати відповідну ліцензію.

31 жовтня партія звернулася до суду з позовом, в якому просила визнати вибори в Миколаївській області недійсними.

За словами представників "Батьківщини", цій політичний силі було відмовлено у праві спостерігати за процесом виготовлення бюлетенів для Вознесенського, Доманівського, Новоодеського районів і Южноукраїнська.

Також підставою для визнання виборів незаконними "Батьківщина" називала масове розповсюдження листівок, в яких глава облорганізації партії Роман Забзалюк нібито закликав виборців голосувати не за "Батьківщину", а за Блок Юлії Тимошенко.

Раніше у "Батьківщині" заявляли, що будуть оскаржувати результати виборів на Львівщині, Київщині та у місті Тернопіль.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" програла у суді першу битву за вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі