понеділок, 29 жовтня 2007 16:33

"Якби Янукович був Тимошенко, він обрав би опозицію і 2009 рік"

Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін критикує Партію регіонів за прагнення опинитися в "широкій" коаліції з "помаранчевими".

Депутат натякає, що "широкою" коаліцією можуть маніпулювати "американці", при цьому її створення розчарує виборців Віктора Януковича.

"Наслідки будуть гірші для Віктора Януковича - вже його-то виборець "єдністю України" зовсім не спокушається... Якби Янукович був Тимошенко, він би віддав перевагу опозиції і 2009 року. Але ні йому, ні багатьом в його команді не хочеться йти і тим визнавати поразку, хай тимчасову. На цій людській слабкості самолюбивих регіоналів і можуть купити", - попереджає Затулін.

"Багато наших експертів і державні мужі, які обпеклися в 2004 році на молоці, тепер ухиляються від участі у справах в Україні, щоб не бути звинуваченими в якихось невдачах. Ось вони-то і створюють тло, нескінченно демонструючи своє "розчарування" в українській політиці і політиках. Хоча підстави для таких розмов завжди були, є і будуть. Нам потрібно було б навчитися перестати бути білоручками або тремтіти за кар"єрну шкуру", - заявив Затулін.

За його словами "за роки правління Путіна" в Росії усвідомили, що хороших відносин з Україною неможливо досягти тільки шляхом односторонніх поступок Москви. На думку Затуліна, Росія повинна добиватися від властей України забезпечення "мовного рівноправ"я і офіційної двомовності, позаблокового статусу, широкої демократизації і федералізації".


За матеріалами:  ForUm, Новий Регіон.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Янукович був Тимошенко, він обрав би опозицію і 2009 рік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі