пʼятниця, 13 липня 2012 15:26

Путіну хочеться демонструвати, що він приїхав у Малоросію – експерт

Путіну хочеться демонструвати, що він приїхав у Малоросію – експерт
Володимир Цибулько каже,що Путіну плювати на протокол. Фото: obozrevatel.com

Президент Росії Володимир Путін дозволяє собі поводитися не за міжнародними нормами, а за "пацанським" протоколом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще пізно, ніж ніколи - Путін нарешті приїхав до Януковича

"Путіну хочеться демонструвати не стільки для українців, скільки для свого населення, що він приїхав в Малоросію. Тобто в суб'єкт федерації. Це демонстрація повернення імперських територій. Путін показує, що він – володар ситуації і може нав'язувати свою лінію поведінки. А протокол для нього – не указ", - наголосив він.

За словами експерта, російський президент дозволяє собі так поводитися, бо розуміє, що ніякого зближення із Євросоюзом для України не буде, поки не будуть розмежовані кордони. "В дипломатії "проковтується" багато речей. На такі випади не завжди треба відповідати та діяти прямолінійно. У Януковича є інструментарій, як не прямо відреагувати на всі ці образи, нанесені персонально йому. Не думаю, що заява Віктора Балоги про невихованість та неповагу російської делегації належить до таких. Міністр реагував не на Путіна, а на його людей. Діяв дзеркально, бо є членом українсько-російської комісії", - зауважив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога про зустріч Януковича і Путіна: "Невихованість, прінуждєніє, неповага"

Він зазначив, що Путін, їдучи в Україну, знає, що у нього тут "знову будуть випрошувати кредити або чергові газові послаблення".

"Судячи з того, що не був завізований жодний протокол, близький до енергетичних питань, попередній рамочний договір не розглядався. Тому навряд чи там поставали газові питання", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путіну хочеться демонструвати, що він приїхав у Малоросію – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі