понеділок, 11 вересня 2017 18:02

Путін змінив свою думку про миротворців на Донбасі

Путін змінив свою думку про миротворців на Донбасі
Володимир Путін заявив про миротворчу місію ООН не тільки на лінії зіткнення. Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Анґелою Меркель погодився змінити свою пропозицію щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу, повідомляє "Радіо "Свобода".

Путін погодився, щоб місія захищала спостерігачів ОБСЄ скрізь, де вони діють за Мінськими домовленостями, повідомила прес-служби уряду Німеччини.

У Кремлі також повідомили: президент Росії висловив готовність доповнити пропоновані в російському проекті резолюції Ради безпеки ООН функції цієї місії.

У Москві також підтвердили, що Путін згоден, щоб це здійснювалося не тільки на лінії контакту, але й в інших місцях, де ОБСЄ проводить інспекційні поїздки.

Про ще один суперечливий момент російської пропозиції – необхідність узгодження місії із сепаратистами на Донбасі – в повідомленнях не згаданий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоче загнати в кут" - Кучма прокоментував пропозиції Путіна щодо миротворців

5 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішенню конфлікту на Донбасі. При цьому вказував, що миротворці повинні перебувати лише на лінії розмежування. І що питання мають обговорити з ватажками бойовиків ДНР і ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Путін змінив свою думку про миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі