четвер, 30 червня 2022 00:15

Путін відреагував на ракетний обстріл ТЦ у Кременчуку

Путін відреагував на ракетний обстріл ТЦ у Кременчуку
Російський лідер країни-терориста не визнав ракетного обстрілу ТЦ у Кременчуку. Фото: ТАСС

Російський президент Володимир Путін не визнав того, що Росія вдарила ракетами по ТРЦ у Кременчуку.

"Не було ніякого теракту, російська армія ні по яких цивільних об'єктах удари не завдає", - заявив він, повідомляє ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удар по Кременчуку: розібрали більшість завалів ТРЦ

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по Кременчуку. Поцілили у ТРЦ "Амстор". У торговому центрі працювали всі магазини та відділи, перебували сотні цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, 60 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти.

Президент Володимир Зеленський назвав окупантів "відмороженими терористами". Ракетний удар по ТРЦ був прицільний, а не помилковий.

Журналісти Bellingcat вказали, що торговельний центр "Амстор" у Кременчуку обстріляли ракетами Х-22, запуск яких з території РФ здійснили бомбардувальники Ту-22М. Вони злетіли з аеродрому Шайковка в Калузькій області Росії, йдеться у розслідуванні.

У розслідуванні журналісти навели численні кадри з соцмереж, відео з камер спостереження з міського парку Кременчука, відео з відкритих джерел, де зафіксовані різні ракурси влучання, та супутникові знімки, які спростовують неправдиві заяви російського керівництва щодо ракетного обстрілу ТЦ.

З цих даних, які проаналізували журналісти, видно, що перший ракетний удар був завданий саме по ТЦ "Амстор". Лише після удару по цивільному об'єкту друга ракета влучила в промисловий комплекс заводу "Кредмаш".

Зараз ви читаєте новину «Путін відреагував на ракетний обстріл ТЦ у Кременчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі