пʼятниця, 09 вересня 2022 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін програв – Блінкен назвав умову дипломатичного завершення війни

Путін програв – Блінкен назвав умову дипломатичного завершення війни
Україна завершить війну на своїх умовах та з повернутими територіями. Фото: eastnews.ua

Україна самостійно вирішуватиме, на яких умовах завершиться війна з Росією, але зробить це вже після повернення всіх тимчасово захоплених територій.

Київ планує закінчити війну дипломатично, однак для цього необхідні дві сторони для переговорів, заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Етоні Блінкен під час розмови з журналістами на шляху до Брюсселя, передає "Голос Америки". Водночас Російська Федерація не проявляє жодних ознак зацікавленості в цьому.

"Українці самостійно мають визначити, на яких умовах хочуть взаємодіяти й вести дипломатію. Президент Володимир Зеленський чітко заявив, що коли це закінчиться, це закінчиться дипломатією. Але для серйозної дипломатії потрібні двоє. А одного із цих двох немає. І немає жодних ознак, що він з'явиться. Ідеться про РФ", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен відповів Путіну щодо скасування "зернової угоди"

Суверенітет і незалежність України мають бути підтвердженні поверненням усіх окупованих територій. Російському диктатору Володимиру Путіну вже ніколи не вдасться переконати когось у тому, що Україна нібито не є самостійною країною чи належить РФ, додав Блінкен.

"Цю гру вже закінчено. Путін програв", – наголосив держсекретар США.

Ентоні Блінкен прибув до Києва 8 вересня. Оголосив про про $675 млн допомоги зброєю та обладнанням для України і додатково $2,2 млрд для України й сусідніх країн.

Новий пакет допомоги включатиме гаубиці, артилерійські боєприпаси, автомобілі Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи.

Зеленський вручив Блінкену орден князя Ярослава Мудрого 2-го ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Путін програв – Блінкен назвав умову дипломатичного завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі