середа, 12 квітня 2006 15:21

Путін подякував Білоблоцькому

Микола Білоблоцький, який працював послом України в Росії з 1999 року до кінця 2005 року, отримав від президента Російської Федерації Володимира Путіна грамоту з подякою "за багаторічний розвиток дружби між нашими народами".

Микола Білоблоцький очолював адміністрацію президента Кучми з 1998 по 1999 роки. Перебуваючи у посольському кріслі він найбільше відзначився у організації років Росії в Україні та України в Росії. Однак безліч звинувачень у бездіяльності з боку співвітчизників Білоблоцький отримав, коли було захоплено заручників в москвському концертному залі на Дубровці, серед яких були і українці. Під час президентських виборів 2004 року в Україні посла також вважали причетним до відкриття 41 додаткової виборчої дільниц. Тоді запити до Центрвиборчкома про їх відкриття прийшли з різних міст Росії, але були написані одними чорнилами і одним почерком. Зрештою виборчих дільниць залишили лише чотири.

Одразу після перемоги Ющенка на виборах Білоблоцький подав у відставку. Однак президент звільнив його з посольського поста у розпал газового скандалу з Росією у грудні 2005 року.

Зараз ви читаєте новину «Путін подякував Білоблоцькому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі