четвер, 17 липня 2014 03:19

Путін звинуватив США у агресивній та непрофесійній зовнішній політиці

Путін звинуватив США у агресивній та непрофесійній зовнішній політиці
publicist.in.ua

Президент Росії Володимир Путін висловив надію, що в питанні санкцій з боку США проти Росії, заганяють відносини двох країн у глухий кут, візьме гору здоровий глузд.

Відповідаючи на запитання кор. ТАСС про чергову порцію санкцій США проти Росії, Путін відреагував саркастично: "Та що ви!". "Треба подивитися, що це за санкції, як слід розібратися, без суєти, спокійно", - сказав він. "Але взагалі-то я хотів сказати, що ті, хто планує зовнішньополітичні акції в Штатах, / на жаль, це не віяння якогось останнього часу, скажімо 10-15 років /, ведуть досить агресивну зовнішню політику і, на мій погляд, вельми непрофесійно", - вважає Путін. Президент перерахував такі регіональні гарячі точки, як Афганістан, Ірак, Лівія, де ситуація погіршується.

Глава російської держави відзначив, що санкційні заходи "як правило мають "ефект бумеранга".

"І поза всяких сумнівів в даному випадку заганяють російсько-американські відносини в глухий кут, завдають їм дуже серйозної шкоди. І переконаний, що це йде на шкоду національним довгостроковим стратегічним інтересам американської держави, американського народу", - сказав Путін.

"Дуже шкода, що наші партнери йдуть саме цим шляхом, - продовжив президент РФ. - Але у нас двері не закриті для процесу переговорного, для виходу з цієї ситуації".

Путін висловив надію, що здоровий глузд і бажання врегулювати всі проблеми мирними, дипломатичними засобами "візьмуть гору".

Зараз ви читаєте новину «Путін звинуватив США у агресивній та непрофесійній зовнішній політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі