четвер, 10 листопада 2022 21:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не збирається завершувати війну – Bloomberg

Путін  не збирається завершувати війну – Bloomberg
Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін не поїде на саміт G20, бо боїться критики. Фото: Getty Images

Поразки російських окупантів в Україні та їхні шалені втрати спричинили те, що у президента країни-агресорки РФ Володимира Путіна вже не залишилося варіантів дій.

Попри зростаючі труднощі як в Росії, так і за кордоном, немає жодних ознак того, що Путін готовий здатися й просити миру. Про це повідомило американське видання Bloomberg.

"Його (Путіна. Gazeta.ua) простір для маневру звужується", – пишуть.

Видання звернуло увагу, що Путін не був присутній, коли міністр оборони РФ Сергій Шойгу і командувач окупаційних військ в Україні Сергій Суровікін оголосили про відступ з Херсона.

У Кремлі не хочуть пов'язувати Путіна із поразками, які суперечать його бажанню захопити Херсонщину та інші українські території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що ховається за заявими про "переговори". МЗС України викрило плани Кремля

Путін не поїде на саміт G20. Причина проста – Путін боїться реакції світових лідерів на його візит і критики.

Надією на "дипломатичне прикриття" для Росії були Китай та Індія. Однак навіть там критикують Путіна.

Наприклад, лідер Китаю Сі Цзіньпін у розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцом застеріг Росію від застосування ядерної зброї. В Індії заявляють про невдоволення через продовольчу та енергетичну кризу на тлі війни.

Російська Федерація може зіткнутися з більш тривалою і глибокою рецесією у міру посилення впливу санкцій Сполучених Штатів Америки та Європи. Найбільший удар припаде по галузях, на які роками спиралася російська економіка, повідомляв Bloomberg.

Наростає конфлікт серед військового керівництва РФ.

Влада у Росії стрімко переходить до рук кримінально-терористичного угрупування. Cилові функції делегували кадировським загонам і пригожинським зекам.

Зараз ви читаєте новину «Путін не збирається завершувати війну – Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі