вівторок, 26 липня 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не налаштований на дипломатію в Україні – Держдеп

Путін не налаштований на дипломатію в Україні – Держдеп
Захід не виступає проти мирних переговорів. Фото: eastnews.ua

Країни Заходу не виступають проти переговорів України та Російської Федерації.

Водночас російський диктатор Володимир Путін не налаштований на реальний діалог, заявив під час брифінгу 25 липня офіційний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Нед Прайс.

"Ця війна повинна закінчитися дипломатією, діалогом. Правда й те, що росіяни не продемонстрували жодних ознак готовності до конструктивного діалогу чи конструктивної дипломатії. Не потрібно вірити нам на слово: майже кожен світовий лідер, який розмовляв із Путіним, у деяких випадках публічно заявляв, а в деяких випадках повідомляв нам у приватному порядку, що з боку РФ, схоже, немає місця для будь-яких реальних переговорів", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Держдепі США заявили, що змусять Москву виконувати зернову угоду

Коментуючи заяву глави російського міністерства закордонних справ Сергія Лаврова про те, що західні країни нібито виступають проти переговорів України та РФ, Прайс заявив, що це не відповідає дійсності. Він нагадав слова президента Володимира Зеленського про те, що війна в Україні має закінчитися дипломатичним шляхом.

"Ще однією брехнею Кремля є те, що мирні переговори, які тривали у березні, велися лише для того, щоб Україна нібито з них вийшла", – додав речник Держдепартаменту США.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 25 липня. Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров поширює чергові маніпуляції щодо війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін не налаштований на дипломатію в Україні – Держдеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі