вівторок, 26 січня 2010 20:35

Путін намагається послабити вплив Західної України - Карасьов

Путін намагається послабити вплив Західної України - Карасьов

Підтримка прем"єром Росії Володимиром Путіним головного рабина РФ Берла Лазара у критиці на адресу України є заявкою на ідеологічне лідерство.

Таку думку у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Це певна симетрична відповідь на заяви ОБСЄ і ПАРЄ, які прирівняли більшовиків і нацистів. Це реакція на надання звання Героя України провіднику ОУН Степану Бандері", - сказав він.

Проте, за словами політолога, головне те, що за 18 років нашої історії Західна Україна завжди формувала ідейне лідерство.

"Вона направляла Україну на західний вектор розвитку. Схід України забезпечував ресурсну владу. При Леонідові Кучмі було так - ідейна гегемонія Заходу і економічна потуга Сходу були формулою влади, яка була порушена після 2004 року. Тепер керівництво Російської Федерації хоче, щоб у поствиборчій Україні західна частина не мала такої ідейної ваги, яку вона мала попередні 18 років. Західна Україна рухала українську незалежність ще з початку 90-х років", - вважає Карасьов.

На думку експерта, небезпека заяви Путіна полягає в тому, щоб показати, що Україна і українці були на боці фашизму, вони недостойні бути в Європі, тому віддайте нам (Росії - ред.) їх на перевиховання.

Також Карасьов переконаний, якби Віктор Ющенко нагородив Бандеру до першого туру виборів, то це нагородження було б використане в політичній боротьбі.

"Зараз у президента немає ніяких політичних зобов"язань перед певними політичними силами, він вже вільний в цьому сенсі і може на історію працювати, а не на електоральну боротьбу", - додав він.

Як відомо, Берл Лазар під час зустрічі з Путіним сказав, що події останніх днів на Україні - це страшно. У свою чергу глава російського уряду застеріг від спроб перегляду правди про трагедію Другої світової війни.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається послабити вплив Західної України - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі