середа, 29 квітня 2009 19:35

Путін каже, що Росії українська труба не треба

Путін каже, що Росії українська труба не треба
Росія не претендує на участь в управлінні газотранспортної системи (ГТС) України, повідомив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін на спільній прес-конференції з українською колегою Юлією Тимошенко в Москві.

При цьому він підкреслив, що модернізація ГТС має на увазі збільшення пропускної спроможності системи на 60 млрд куб. м на рік і тому встає питання про джерело постачань газу. "Відрами ніхто цей газ носити не буде", - відзначив Путін. Він підкреслив, що при рішенні даного питання "треба хоч би переговорити з Росією із цього приводу". "В ході консультацій ми прийшли до висновку, що в тому або іншому ступені, формі участь російської сторони (у модернізації ГТС) можлива і це повністю відповідає російським і українським інтересам", - відзначив прем"єр-міністр РФ.

У свою чергу, Тимошенко завірила, що питання про здійснення модернізації без якої-небудь участі Росії "ніколи не ставилося", мова йшла про можливе фінансування проекту з боку консорціуму європейських банків. Вона нагадала, що чотири роки тому в Україні був прийнятий закон, який строго закріпив держвласність газотранспортної системи і заборонив включати ці транспортні потужності в спільні підприємства, а також розділяти і переформатувати відповідне підприємство, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Путін каже, що Росії українська труба не треба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі