середа, 04 січня 2023 05:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хоче показувати фільми про "боротьбу з неонацизмом" в Україні

Путін хоче показувати фільми про "боротьбу з неонацизмом" в Україні
Путін віддав наказ показувати кіно про Україну. Фото: Еспресо

Президент РФ Володимир Путін наказав показати в російських кінотеатрах документальні фільми, присвячені "спецоперації" та "боротьбі з поширенням неонацистської та неофашистської ідеології".

Міноборони має сприяти російським документалістам у підготовці кінематографічного матеріалу про учасників "спецоперації", повідомляють росЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану

Міністерство культури, у свою чергу, має організувати фестиваль патріотичного документального кіно.

Мінкульт та Міносвіти мають створити "громадські простори, арт-об'єкти та шкільні музеї" про учасників "спецоперації" і провести в російських школах уроки з цієї теми.

Росії після того, як вона зазнає поразки у війні проти України, доведеться пройти складний процес денацифікації за зразком, як це було зроблено з гітлерівською Німеччиною після закінчення Другої світової війни.

Процес цей буде довгим, оскільки доведеться перевиховати цілі покоління людей, розповів посол України в Німеччині Олексій Макєєв.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче показувати фільми про "боротьбу з неонацизмом" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі