четвер, 01 березня 2012 17:13

Пукача не будуть судити відкрито, бо це "загрожує національним інтересам"

Пукача не будуть судити  відкрито, бо це "загрожує національним інтересам"

1 березня Печерський районний суд міста Києва відхилив клопотання адвоката Мирослави Гонгадзе, Валентини Теличенко, про публічність судового процесу над колишнім генералом МВС України, обвинуваченим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, Олексієм Пукачем.

Про це "Телекритиці" повідомила представник в Україні "Репортерів без кордонів" Оксана Романюк.

За словами Романюк, суд залишив процес закритим, мотивуючи тим, що це загрожує національним інтересам України. Також у суді запевняють, що коли буде ухвалено новий Кримінально-процесуальний кодекс, то вони будуть робити змішані (відкрито-закриті) засідання.

Вона запевнила, що журналісти й надалі будуть продовжувати кампанію з відкриття справи Гонгадзе. "Ця справа становить значний суспільний інтерес і є символічною для України. До тих пір поки ця справа лишається закритою, Україна залишатиметься символом злочинної влади і корупції. І відкрити цей процес в інтересах самої влади. Це був би знак для світу, це був би великий позитив для України", - зазначила представник в Україні "Репортерів без кордонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд вперто не хоче "відкривати" процес над Пукачем

"Суд не тільки проігнорував прохання журналістів, а й визнав зверхність національного законодавства над міжнародним, яке визнала держава Україна, ратифікувавши відповідні документи. Суд продемонстрував зневагу до європейських стандартів прав людини, і таким чином додав державі Україна негативу в її сприйнятті Заходом і Європою", - сказала у свою чергу Валентина Теличенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стоп цензурі!" вимагає у Януковича гласного процесу над справою Пукача

Нагадаємо, 24 лютого Печерський суд Києва не взяв заяву журналістів щодо Пукача. Українські та міжнародні журналістські організації зверталися до суду з приводу закритості судового процесу над Пукачем - колишнім генералом МВС України, обвинуваченим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Канцелярія суду не взяла їхню заяву, мотивувавши поганим відтиском печатки. Заяву вдалося зареєструвати 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Пукача не будуть судити відкрито, бо це "загрожує національним інтересам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі