пʼятниця, 20 грудня 2013 10:52

Пшонка: винних у розгоні Майдану шукають серед чиновників і силовиків

Пшонка: винних у розгоні Майдану шукають серед чиновників і силовиків
Віктор Пшонка Фото: obozrevatel.com

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка нарікає на те, що ряд свідків і потерпілих у кримінальному провадженні щодо подій 30 листопада на Майдані Незалежності в Києві не з'являються на допити

"Є об'єктивні чинники, які не дають можливості завершити розслідування в короткі терміни: це значний обсяг матеріалів, який підлягає вивченню, неявка на допити потерпілих та свідків, у тому числі народних депутатів України, та інші складнощі, які виникають при при проведенні слідства", - сказав В.Пшонка, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю.

Генпрокурор підкреслив, що по подіях на Майдані Незалежності 30 листопада слідство працює в 3 напрямках: встановлення причетності і провини керівництва і бійців спецпідрозділу "Беркут"; встановлення чиновників, які мають відношення до прийняття рішень, а також встановлення організаторів провокацій.

За його словами, допитано понад 20 осіб, призначені 57 судових експертиз. Він зазначив, що 88 заяв про заподіяння правоохоронцями тілесних ушкоджень знайшли своє підтвердження, постраждали у тому числі 7 студентів, 2 іноземця, 3 неповнолітніх , 7 журналістів.

Генпрокурор зазначив, що вручено підозри про перевищення влади 4 чиновникам: відставленим від виконання посади заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка: винних у розгоні Майдану шукають серед чиновників і силовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі