середа, 16 травня 2012 11:19

Проти забудови Андріївського збирали якісніші мітинги, ніж був Форум опозиції - експерт

Проти забудови Андріївського збирали якісніші мітинги, ніж був Форум опозиції - експерт
Костянтин Матвієнко вважає, що Форум мав постановочний характер. Фото: glavcom.ua

Хлопці, які борються проти забудови Андріївського узвозу збирали більш якісний мітинг, ніж опозиція на свій об'єднаний Форум.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Костянтин Матвієнко.

Коментуючи заяви Арсенія Яценюка про те, що опозиція одразу після виборів оголосить імпічмент президенту, експерт наголосив, що це не можливо і подібні заяви звучать лише тому, що співпадають з настроями у суспільстві.

"Очевидно, що авторитет нинішнього голови держави у суспільстві знижується. Дедалі більше людей ставляться до нього негативно і прагнуть його усунення з посади. Відтак, відповідаючи на загальні настрої українців, опозиція і заявляє про імпічмент", - переконаний він.

Експерт переконаний, що люди вірить в подібні обіцянки дедалі менше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок запропонував першочергові закони у наступній ВР: імпічмент Януковичу та ОУН-УПА

"Ми бачимо, що навіть зїзд опозиції в суботу мав постановочний характер, там навіть не намагалися зібрати людей на цей Форум. Звичайних, справжніх людей, а не апаратників. Тому що, якби вони це робили щиро, то вони хоча б проводили його не о 10 ранку, а коли люди закінчують свої хатні справи і реально можуть прийти на це дійство", - наголосив Матвієнко.

"Тому, очевидно, що опозиція просто імітує опозиційну діяльність орієнтуючись на те, щоб максимально зберегти свої мандати", - додав політолог

Єдиний шлях для Януковича піти дочасно з посади, окрім імпічменту, - це добровільна відставка. Але він, звісно сам довбровільно ніколи не піде, переконаний Матвієнко. "Згадайте акцію "Україна без Кучми" - і все одно добровільної відставки не було, а зміна влади відбулася у наслідок виборів", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли опозиція каже про створення більшості - бреше" - політолог

Крім того, за словами політолога, зараз передумов для масових протестів, які б спонукали президента подати у відставку, немає.

"Подивимося що буде восени: яка ситуація буде з гривнею, яка ситуація буде з міжнародними економічними санкціями. Але станом на сьогодні ми бачимо, що опозиція не може зібрати навіть найменший мітинг. Навіть хлопці, які борються проти забудови Андріївського узвозу зібрали більш якісний мітинг, ніж зібрала опозиція на свій об'єднаний Форум", - підкреслив Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «Проти забудови Андріївського збирали якісніші мітинги, ніж був Форум опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі