середа, 15 грудня 2010 19:41

Проти переможців ректорських виборів ДонНУ розпочали репресії

Проти переможців ректорських виборів ДонНУ розпочали репресії

За інформацією наших джерел в Донецькому національному університеті, сьогодні обшуки пройшли одночасно відразу у трьох співробітників вузу: окрім Тетяни Лев, у Віктора Бондаренкa проректора по госп. частині та Володимира Іваніцина, глави тендерного комітету. В результаті обшуків ні у кого нічого не виявлено, проте відомо, що вони проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної прокуратурою Донецька 9 грудня. У цій кримінальній справі йде мова про розтрату 250 тис. грн. і службовій фальсифікації.

" Про те, що я під слідством, я дізналася сьогодні, - розповіла Gazeta.ua Тетяна Лев, - І дуже здивувалася: мова йде про події минулого року, але навесні нас перевіряло КРУ і ніяких огріхів не виявили, потім не раз перевіряли податкова, прокуратура і той же ВБЕЗ. Серйозних зауважень не було, і ось тепер відкрилися ці торішні "огріхи". Наскільки я зрозуміла, є претензія до оплати ремонтних послуг фірми "Київбуд". У нас проводився тендер, "Київбуд" виграла його, вона здійснювала і ремонт басейну, і ремонт гуртожитку № 2. І не ми їм переплатили (або незаконно заплатили, тобто розтратили), а навпаки - маємо борг 2,5 млн. за проведені роботи - це ми винні підрядчикові, а не вони нам!

Тетяна Лев - дружина переможця ректорських виборів Юрія Лисенка, за обрання якого проголосував в п'ятницю колектив ДонНУ. В той же час, як стало відомо Gazeta.ua, виконуючий обов'язки ректора Петро Єгоров (програвший вибори) звільнив зав.кафедри економічної кібернетики Юрія Лисенка за прогул. Раніше той же Єгоров звільнив з посади головного бухгалтера Тетяну Лев, і хоча вона відновлена судом, до роботи не повернулася.

"Я дізнався від колег, що Егоров мене звільнив, проте, не упевнений, що це правда, адже це не законно, - розповів Юрій Лисенко. - В понеділок я узяв відпустку за свій рахунок на 3 дні і зараз знаходжуся в міністерстві, намагаюся потрапити до міністра. Все це, включаючи обшук і кримінальну справу, схоже на залякування. Але я йду своїм курсом і у опонентів немає поки аргументів проти мене. Сьогодні мені вдалося здати документи в загальний відділ міністерства. Що стосується звільнення, є ж певна процедура - адже я ж не злісний порушник, якого сто разів попереджали, за мною низка досягнень, які роблять славу університету, а не особисто мені. Мені повинні дати право написати пояснювальну хоч би, та і профспілка повинна дати свою згоду на моє звільнення. Вважаю, що кримінальна справа на дружину, обшук в нашій квартирі не випадково співпали з моєю перемогою. Все це нервує, але я не маю наміру відмовлятися від боротьби".

Так само за інформацією наших джерел ставленик міністерства Петро Єгоров звернувся до суду з позовом про визнання результатів виборів не законними. В.о. ректора вважає, що 30% слід було рахувати від числа тих, що брали участь в голосуванні, а не від статутної кількості делегатів конференції. Якби Єгоров набрав 30% міністерство мало б право призначити його ректором, навіть не дивлячись на програш.

Зараз ви читаєте новину «Проти переможців ректорських виборів ДонНУ розпочали репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі